Ana Roš
Ana Roš, slika, družbeno omrežje

Ana Roš, tista slovenska kuharica, ki rada javno govori čez državo in v epidemiji koronavirusa ne kaže solidarnosti z drugimi iz svojega poklica ali sodržavljani.

Oktobra je odpuščala, februarja je v Zanzibarju?

Pri vsem tem je pa najbolj zanimivo to, da medtem, ko je zaradi kornavirusa še pred nedavnim jokala, kako bo plačala svoje zaposlene- to je zapisala oktobra 2020 (vir): “Reči moram adijo, za vedno, delu naše ekipe. Nekaj ur pred drugim popolnim zaprtjem sem izvedela, da v svojem žepu nimam več sredstev, da bi rešila delovne pozicije za Rosio, Erwina in verjetno še koga drugega. Kdo bo naslednji? To je odvisno od mene, tebe, nas,” je Ana Roš zapisala na svojem družbenem omrežju in tako priznala, da je koronavirus tudi v sloviti Hiši Franko terjal svoj davek.

A kot danes piše portal Škandal24, si je Ana Roš privoščila lepe počitnice v Zanzibarju.  pravijo, da si Roševa to lahko privošči, saj naj bi ji samo v januarju 2021 na račun podjetja Hiša Franko, katerega polovična lastnica je, kapnilo več kot 136 tisoč evrov od države. Roševa je sicer podjetje registrirala 30.9.2016, njen uspeh pa je bil v štirih letih in pol iz proračuna skupaj podmazan s skoraj pol milijona evrov.

Ni slabo. In res nihče ne more reči, da Ana Roš ni nekaj posebnega. Sploh tisti, ki pošteno delajo, ne mislijo zgolj na svoje udobje, ampak spoštujejo pravila in zdravje drugih, in iz proračuna v življenju kljub temu niso dobili niti centa.

Največji plačniki:

PM