DVOJNA MERILA! Če groziš Hojsu nisi kaznovan, če na isti način groziš Fajonovi, te čaka kazenski pregon?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Sovražni govor, ki so ga v času vlade Janeza Janše izvajali levičarski aktivisti in posamezniki ni imel ne konca ne kraja. Žalili so vse, od predsednika vlade do ministrov, posameznikov celo do soproge predsednika vlade. Tožilstvo za večino teh primerov ni reagiralo, oziroma za njih to ni bil sovražni govor. Besede z željo po smrti nekoga pa ni bilo kaznivo dejanje.

Je pa v tistem času močno odmeval sovražni govor, oziroma zapis z grožnjo, katera bi se morala obravnavati, kot neposrednja grožnja s smrtjo, takratnemu notranjemu ministru Alešu Hojsu. Alojz Breznik je na družbenem omrežju twitter namreč zapisal, da je Aleš Hojs pes, ki ga je potrebno likvidirati.

In zanimivo. Februarja 2021 je celjska državna tožilka Klementina Prejac zavrgla kazensko ovadbo takratnega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa zoper Alojza Breznika.  Sodbo in zapis je nekdanji minister objavil javno tudi na Twitterju.

Imajo sodišča enake vatle za vse, ali pa dopuščajo take grožnje in žalitve le nekatrim?  To se je želel prepričati tudi Urban Purgar in se v svoji ogorčenosti, nad odločitvijo sodišča odločil, da podobno grožnjo zapiše tudi levi političarki. Izbral je Tanjo Fajon  in več kot očitno parafraziral zgoraj omenjeni Breznikov zapis.

A če je bil zapis Breznika Alešu Hojsu po odločitvi sodišča očitno dovoljen in ni imel znakov kaznivega dejanja, proti Tanji Fajon tak zapis očitno ni dopusten. Oziroma povedano drugače, levih politikov se ne sme žaliti?

Tako je Purgar zaradi zapisa (zgoraj) včeraj dobil pošto sodišča, kjer državni tožilec Jože Čeru ocenjuje, da je zaradi Purgarjevaga parafraziranja, podan utemeljen sum, da je storil kaznivo dejanje 135.člen KZ-1 (slika spodaj).

Seveda je tako prvi, kot tudi drugi zapis, oziroma grožnja nedopustna. A očitno le za nekatere. In ta zgodba je pravi dokaz, da so tudi sodišča pri nas pristranska in delujejo v škodo državljanov. Po resnico pa bomo očitno morali vse večkrat v Bruselj?

VSI SMO URBAN PURGAR!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.