Predpotopni pogoji za zdravljenje infekcijskih bolnikov v UKC. A Golob ustavlja gradnjo klinike.

Infekcijska klinika v Mariboru

Zaposleni v mariborskem UKC so zaradi ustavitve del za novo mariborsko kliniko, ogorčeni. Tudi zato, ker vlada govori nesmisle, zakaj so ustavili projekt izgradnje.

Zaposleni v UKC Maribor zatrjujejo: V zvezi z novo infekcijsko kliniko je vse teklo v skladu z zastavljenim časovnim načrtom! To je nekaj povsem drugega, kot pa je zatrjeval predsednik vlade. Pri tem pa je najbolj zanimivo prav to, da na čelo UKC Maribor prihaja Golobov izbranec in mestni svetnik Svobode, Vojko Flis.

Stavba oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja je stara že sto let in je danes skoraj enaka kot ob izgradnji, medtem pa je razvoj medicine “šel s svetlobno hitrostjo naprej”. Zdravniki vse, kar je v njihovi moči, zagotavljajo ustrezno oskrbo bolnikov, a imajo ob tem velike prostorske omejitve. “V te muzealske okvirje tako tlačijo najnovejša spoznanja in najnovejše metode zdravljenja. A ne zmorejo več.  Bolniki nameščeni v večposteljnih sobah nimajo niti lastnih sanitarij, zato morajo ob postelje nameščati sobna stranišča. Večkrat se zgodi, da so v sobi nameščeni bolniki različnih spolov ali pa se bolnika večkrat seli, da ne pride do prenosa okužb. 

Obstoječa stavba po besedah namestnice predstojnice oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja Nine Gorišek Miksić že dolgo ne zadošča potrebam in standardom. “V stavbi ne moremo več zagotoviti zadosti varne in kakovostne, kaj šele dostojne obravnave bolnikov,” je dejala.

A vladi očitno ni mar za nemogoče pogoje s katerimi se srečujejo tako zdravniki, kot pacienti. Umaknila je namreč projekt izgradnje nove infekcijske klinike iz načrta za okrevanje in odpornost. Kot pravijo na vladi, naj bi se pri mariborskem projektu izgradnje infekcijske klinike pojavilo tveganje, da terminski načrt nebi bil dosežen in bi na ta način izgubili evropski denar. A to, kar govori Golobova vlada seveda ne drži in je skregano z vsako logiko zdravega razuma. 

Če Golobova vlada kakšen zdrav razum sploh ima?

slike: (zajem slike z video posnetka)

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.