Dvoličnost levih medijev in Marjana Šarca glade Aleksandre Pivec in drugih

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

S Pivčevo se mediji ukvarjajo dobesedno za nekaj sto evrov. Pred računom za toliko hotelskih stroškov so ji očitali, da naj bi z otroki od podjetja Vinakoper, ki ga je tudi obiskala, pridobila korist približno enake dimenzije iz narezkov in terana.

Dvoličnost levih medijev

To je v bistvu napad na vse kar je Janševo. Vsaka še tako majhna zadeva se znajde na tnalu levičarskih medijev. Najprej POP TV in Dnevnik, zatem še RTV. Mediji kar tekmujejo med seboj, kateri zna koga od ministrov ali poslancev janševe vlade bolj “potunkati”- A po teh nezaupnicah se je pokazalo le, da ni bilo nezaupnice. In da medijem ni dobro preveč verjeti.

Kot v svoji kolumni za SIOL.NET piše Peter Jančič,  se skrajno nenavadno pokaže primerjava z dogajanjem v času prejšnje vlade. Takrat je Bojan Požar razkril ugotovitve nadzora gospodarskega ministrstva, ki ga je vodil Zdravko Počivalšek (SMC), o nenavadnem poslovanju Klavdije Markež pri porabi evropskega denarja, v katerega je bila z zasluženimi več deset tisoč evri vpletena tudi Pivčeva. Čeprav je šlo za vsaj stokrat večje vsote spornih nakazil, to takrat ni bila glavna zgodba naših medijev in ni bilo na naslovnicah cele tedne. Takratni premier Marjan Šarec Pivčeve ni odstavil in tudi SD, ki jo je vodil še Dejan Židan, ni izstopala iz koalicije z ministrico.

Pa je bilo zanimivo. Evropski denar je obračala nekdanja ministrica za izobraževanje, ki je v vladi Mira Cerarja to postala za nekaj dni po padcu Stanislave Setnikar, ki so jo odnesli dodatki, ki jih je prej dobivala kot profesorica. Pri Setnikarjevi ni šlo za nekaj sto evrov.  Šlo je za slabega pol milijona evrov. V desetih letih. Več kot tisočkrat več.

Marjan Šarec je po volitvah pred dvema letoma sestavil manjšinsko vlado s SD Dejana Židana, ki je bila znana po tem, da ni plačala več kot sto tisoč evrov računov volilnih kampanj. So se mediji takrat enako razpisali o korupciji in koncu pravne države na najvišji ravni? Seveda NE. So Šarca motili neplačani računi in je zaradi korupcijskih tveganj zavrnil vstop SD v koalicijo? Seveda NE. Ker to so NAŠI! Čeprav vsota za resno stranko ni velikanska. SD, ki jo po odstopu Židana začasno vodi Tanja Fajon, je do začetka letošnjega leta ostalo še 33.837 evrov neplačanih računov za davne volilne kampanje. Piše Jančič v svoji kolumni.

PA ŠE VELIKO JE TAKIH CVETK. Ampak, levi lahko, desni ne smejo!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
3.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
14°
Sat
15°
Sun
15°
Mon
10°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.