slika: twitter

Vsak petek se Ljubljana vrača v socialistične čase, ko prevreta na dan Svetlana makarovič in Violeta Tomič. No, slednja se tokrat ni drla: “poslance na minimalce!”

Titofili po svoje, Gale in Zlatko pa na trg Republike

Petek je rezerviran za proteste neumnosti. Medtem, ko so tokrat levičarski protestniki podoživljali čase nekdanje Jugoslavije, sta “odpadnika” raper Zlatko in Ivan Gale organizirala svoj shod. Razklanost med levičarji se je kazala že prejšnji petek, ko se je ustanavljala nekakšna ljudska skupščina Jaše Jenulla. Tokrat so se levičarski brezdelneži pričeli zbirati ob 19, uri na Prešernovem trgu, kjer so se razlegali partizanski napevi, med drugim Vstala Primorska in Hej brigade!, opaziti je bilo tudi plakat z verzi in modrostmi bengalskega pesnika in plakat z napisom “Oblast mora past”, manjkali niso tisti, ki so s seboj prinesli totaliarne simbole, številni so na kapi ali majici nosili rdečo zvezdo. Otroška pisateljica v penziji, znana po besedi: “jeb** ti pa mat**” Svetlana Makarovič pa je veselo prepevala “Na juriš!” 

So se pa nekateri levičarski protestniki obregnili tudi ob kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec in sporočali, da ne gre za darila, ampak za korupcijo, ki naj bi zaznamovala celotno obdobje Janševe vlade. Obenem so spet govorili o strahovladi, zastraševanju in avtokraciji Janeza Janše. 

svetlana m
(zajem slike)

Na Trgu republike je dobrih 20 ljudi poslušalo govor potencialnega novega obraza tranzicijske levice Ivana Galeta, ki je v govoru interakcijsko deloval kot neka mešanica med Šarcem in Cerarjem. Zlatko pa je pred praznim trgom repal, prepeval in pil pivo.

 

In le kdo bo spet kriv zaradi ozvočenja na prireditvi, za katerega od UE Ljubljana protestniki niso dobili dovoljenja?

MG