Eko teden 2017

Zveza prijateljev mladine vabi na prireditve v Eko teden 2017, ki se je začela danes, 5. junija in bo trajala do 9. junija. Prireditve se bodo odvijale na Glavnem trgu v Mariboru.

Koordinatorica dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, Kornelija Kaurin, je v vabilu zapisala,  da se s svojimi programi za varstvo okolja in ohranjanje narave pridružujejo ciljem Mednarodnega leta trajnostnega turizma za razvoj. Glavni namen tega je spodbujanje k boljšemu razumevanju med ljudmi in večjemu zavedanju o bogastvu dediščine različnih civilizacij s ciljem večjega spoštovanja vrednot različnih kultur, kar bi povečalo željo po krepitvi miru v svetu.

ZPM želi osveščati, informirati, svetovati in posredovati znanja vsem generacijam ter povedati in pokazati, da lahko vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem veliko naredi za zdravo okolje in s tem za lastno zdravje – tudi z odgovornim ravnanjem v prostem času.

V sodelovanju z drugimi organizacijam so pripravili pester program prireditev. Vsebine so prilagojene različnim starostnim skupinam otrok in dopolnjujejo vzgojno izobraževalne cilje v vrtcih in osnovnih šolah, zato predlagajo, da jih obiščete tudi z otroki, ki obiskujejo popoldanske oddelke v vrtcih oz. oddelke podaljšanega bivanja v šolah. Program prireditev si lahko ogledate tukaj.  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/eko-teden-2017/

V ZPM verjamejo, da bodo otroci in starši, ki se bodo prireditev udeležili, preživeli ustvarjalni dan v mestu, izvedeli veliko novega in se pri tem zabavali in igrali.

Zveza prijateljev mladine Maribor program izvaja s finančno podporo in v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.