Ekskluzivno! Po predsednici DZ je obljubo po srečanju z društvom 1. oktober, snedel tudi Robert Golob.

Robert Golob, zajem zaslona

Saj ni res pa je. Po predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič je pogovor z društvom 1. oktober zavrnil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Vlada Roberta Goloba si očitno na vse kriplje prizadeva, da očrni organizatorja upokojenskih protestov Pavla Ruparja in njegovo društvo 1. oktober. Ko je vse kazalo, da je predsednika vlade končno srečala pamet, se je ponovno izkazalo, da so njegove obljube laži.

Na včerajšnji shod upokojencev, ki je bil najštevilčnejši do sedaj So se odzvali tudi na vladi. “Predsednik vlade dr. Robert Golob ter ministrice in ministri Vlade Republike Slovenije podpirajo javno in svobodno izražanje mnenj ter pravico do mirnih protestov. V luči včerajšnjega shoda pa poudarjamo, da ima Vlada RS ničelno toleranco do širjenja in spodbujanja sovražnega govora v družbi in ga najostreje obsojamo. Politična propaganda, ki temelji na manipulaciji in zavajanju javnosti z uporabo neprimernih vizualnih elementov in sovražne retorike, je neprimerna in spodkopava demokratičen dialog v državi. Tovrstna praksa je za družbeno klimo škodljiva in nesprejemljiva, zato se vlada v dialog s takšnimi posamezniki in skupinami ne bo vključevala.” So zapisali. 

A tu gre predvsem za zavajanje javnosti z željo po blatenju predsednika društva 1. oktober Pavla Ruparja. Na 4. shodu upokojencev je bila prisotna tudi ekipa našega portala, e-maribor.si, katera ni zaznala, da bi na shodu šlo za širjenje ali spodbujanje sovražnega govora. Retorika prav tako ni bila sovražna in ni bila neprimerna. Z gotovostjo lahko trdimo, da je ta dopis vlade zavajajoč in nekorekten. Vsakdo ima namreč pravico do lastnega mnenja.

O odzivih na dopis vlade bomo še poročali.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.