Ekskluzivno! V tajnosti naj bi na Teznem nastala deponija za predelavo nevarnih odpadkov?

slika je simbolna
Ekskluzivno!

Skrivnostim, ki se dogajajo v Mestni občini Maribor, pod vodstvom Saša Arsenoviča, ni videti konca. V tajnosti, mimo ljudi, naj bi dogovarjali za deponijo za predelavo nevarnih odpadkov, ki naj bi stala na v mariborski mestni četrti Tezno?

Na našem portalu smo se dokopali do dokumenta, katerega je izdalo Ministrstvo za okolje in prostor z dne 5. junij 2022, kjer ministrstvo daje okoljevarstveno soglasje za delo z napravo za obdelavo nevarnih odpadkov na področju Tezna v Mariboru. 

Soglasje, ki ga je podelili Ministrstvo za okolje in prostor in pod katerem je podpisana mag. Vesna Kolar Planinšič je dokončno in na njega ni možne nobene pritožbe razen da se sproži upravni spor. Pri tem je seveda nemogoče, da o tem nebi nič vedel župan Saša Arsenovič, saj je bilo soglasje poslano tudi na Mestno občino Maribor. Zagotovo pa o tem niso vedeli nič prebivalci mestne četrti Tezno, kjer živi skoraj 11.000 ljudi.

Postavitev take naprave, seveda predstavlja potencialno nevarnost, še posebej za črpališče Bohova, ki ima v sistemu Mariborskega vodovoda velik pomen. Obremenjenost vodovarstvenih območij, je namreč že sedaj zelo velika in vpliva na delovanje črpališča, kar bi z dodatnimi posegi v okolje to zadevo le še poslabšalo. Kljub zagotovilom o vseh zaščitnih ukrepih s strani ministrstva, pa se poraja vprašanje, zakaj Tezenčani o tem ne vedo popolnoma nič? Zakaj jih o tem ni obvestil župan? Zakaj niso bile pripravljene nobene študije in noben pogovor na to temo s prebivalci mestne četrti Tezno?

 

Bo potrebno župana Arsenoviča o tem povprašati še preden se mu izteče mandat? Zagotovo pa je ta novica črni dan za prebivalce mestne četrti Tezno.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
82%
2.1km/h
0%
3°C
5°
2°
2°
Sun
1°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA