IZREDNA NOVICA! V Carigradu v Turčiji teroristični napad! Mrtvi in ranjeni ležijo povsod

zajem slike, tweeter

V turški metropoli Istanbul je popoldne odjeknila silovita eksplozija, poročajo tuje tiskovne agencije. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v televizijskem nagovoru obsodil “podli napad”, kot je označil današnjo eksplozijo na obljudeni ulici Istiqlal v Istanbulu. 

Storilci tega podlega napada bodo razkriti. Naj bo naše prebivalstvo prepričano, da bodo storilci kaznovani,” je povedal Erdogan na novinarski konferenci dve uri po eksploziji. “Prve ugotovitve nakazujejo na teroristični napad,” je dodal. Omenil je, da bi “bila lahko vpletena ženska“, a ni podal dodatnih pojasnil.

Eksplozija je odjeknila na ulici Istiqlal v središču mesta, ko je bilo na njej veliko ljudi. Istiqlal je dolga turistična ulica za pešce v evropskem delu Carigrada, na kateri je veliko število trgovin in restavracij. Poteka med trgom Taksim in muzejem Galata Mevlevihanesi.

Carigrajski guverner Ali Yerlikaya je predtem na Twitterju sporočil, da je bilo v eksploziji več mrtvih in ranjenih. Eksplozija je odjeknila ob 16.20 po krajevnem času (14.20 po srednjeevropskem). Na prizorišču je bilo več reševalnih in policijskih vozil, policija je območje zaprla. Turški Rdeči križ je sporočil, da v bližnje bolnišnice prevažajo zaloge krvi.

Eksplozija je odjeknila na ulici Istiqlal v središču mesta, ko je bilo na njej veliko ljudi. Istiqlal je dolga turistična ulica za pešce v evropskem delu Carigrada, na kateri je veliko število trgovin in restavracij. Poteka med trgom Taksim in muzejem Galata Mevlevihanesi.

Podrobnosti sledijo…

Vir RTV SLO

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
94%
3.1km/h
100%
4°C
5°
3°
3°
Sun
4°
Mon
6°
Tue
4°
Wed
3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA