Ema Klinec na svetovnem pokalu v Willingenu dosegla odlično 2. mesto

Ema klinec
Foto: Guliverimage
Ema Klinec v Willingenu dosega drugo mesto in potrjuje svoj vrhunski status v svetovnem pokalu smučarskih skokov.

Slovenska skakalka Ema Klinec je navdušila na tekmi svetovnega pokala v Willingenu v Nemčiji, kjer je navijače presenetila z izjemnim drugim mestom (256,3 točke). To je njena peta stopnička v tej sezoni in tretjič zaporedoma, ko je končala na drugem mestu na svetovnem pokalu. Zmagovalka je bila domačinka Katharina Althaus, ki je na vrhunski skakalnici dosegla 264,4 točke po skoku dolgem 149 metrov in pol. Tretje mesto je pripadlo Japonki Sari Takanashi z 245,7 točkami. Slovenski navijači so lahko navdušeni še nad 21. mestom Maje Vtič in 29. mestom Klare Komar, medtem ko Nika Križnar zaradi slabše forme ne bo več nastopila.

Ema Klinec se je izkazala kot eden izmed vodilnih skakalk svetovnega pokala, z izjemnim nastopom v finalu. Njeni soigralci iz Slovenije, Maja Vtič in Katra Komar, sta zaključili tekmo na 21. in 29. mestu. Nejka Repinc Zupančič je zasedla 31. mesto in za las zgrešila prve točke v svetovnem pokalu.

Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da Nika Križnar zaradi slabše forme ne bo več skakala na tekmah v Willingenu.

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
28°C
29°
27°
25°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.