EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja

Roberta Goloba se ne prime prav ničesar. Noče poslušati ne svojega ljudstva, ne evropskih inštitucij. Noče upoštevati niti najbolj človeška načela. 

V Sloveniji so se pod Titovo oblastjo zgodili številni primeri komunističnega nasilja, ki so vključevali politične pregone, represijo nad nasprotniki režima, pritiske na intelektualce in verske skupnosti ter omejevanje svobode govora in izražanja. Med letoma 1945 in 1948 je bilo izvensodno usmrčenih na deset tisoče ljudi, ki so bili obtoženi kolaboracije z okupatorjem ali domnevnega nasprotovanja komunističnemu režimu. Obsojen ni bil nihče.


Totalitarna vlada, ki je 17. maja, ukinila nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja je že dobila opomin iz Evrope. A to Golobovo vlado niti malo ne gane. Je pa tudi Evropska ljudska stranka (EPP), obsodila ukinitev spominskega dne na žrtve komunizma, ki jo je izvedla vladna koalicija Svobode, SD in Levice pod vodstvom predsednika vlade Roberta Goloba. Tudi glede te obsodbe Golob molči. 

To je torej še ena od revolucionarnih potez pobudnice, ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko, ki je pred tem tudi že ukinila Muzej slovenske osamosvojitve kot samostojne enote.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
94%
3.1km/h
75%
16°C
16°
15°
15°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.