slika: nova24tv

Izbranec koalicije KUL, Karel Erjavec še vedno sanja o 46 glasovih, kolikor jih mora dobiti, da lahko postane mandatar za sestavo nove vlade.

Erjavca ne mara niti Milan Kučan?

Kar se tiče glasov bo zelo težko. po najboljšem scenariju bo imel zagotovljenih le 43, torej mu manjkajo najmanj trije glasovi, katerih pa zaenkrat nima. Za prihodnji petek, 15. januarja 2021, so štiri stranke, ki pred manj kot letom dni niso mogle več skupaj delati, LMŠ, SD, SAB in Levica, vrgle puško v koruzu, napovedale vložitev konstruktivne nezaupnice.

Karl Erjavec očitno ni več kul niti za visoke politične funkcionarje, nekdanje partijce kot je sam Milan Kučan, ki se je v pogovoru za tednik Mladina, financiranem iz slovenskega zdravstva, potencialnemu novemu mandatarju odrekel. Povedal je, da se z njim ne ukvarja že celo leto, odkar je na kongresu DeSUS 18. januarja 2020 pogorel proti Aleksandri Pivec. Kučan je priznal, da je Erjavčev poraz spremljal, ga tisti dan tudi poklical, a se potem z njim ni več ukvarjal. Na vprašanje, ali je z Erjavcem govoril, da naj bi postal nov mandatar, je Kučan dejal: “Zadnjikrat sem z njim govoril januarja lani na dan, ko je bil poražen na volitvah za predsednika DeSUS. Zdelo se mi je primerno, da ga pokličem, velikokrat sva se srečevala, pogovarjala, sodelovala. Rekel sem mu, da poraz ne pomeni konca sveta. Zahvalil se mi je. Od takrat se nisva ne srečala ne slišala.” In pristavil, da niti prek posrednikov, piše Škandal24.

No, da je Kučan tolažil Erjavca se zdi zelo lepo. Je pa tudi logično. Kučan je eden redkih, kateremu je je Erjavec res izpolnil obljubo o 1000 evrih pokojnine.