slika: Družbeno omrežje

Leva KUL opozicija je že pripravila osnutek besedila konstruktivne nezaupnice, ki jo bodo v državni zbor posredovale poslanske skupine SD, LMŠ, SAB in Levica. A pričela pa se je borba za poslanske podpise.

Nad poslanci DESUS-a se ustvarja pritisk?

Čeprav Erjavec trdi, da ima 43 podpisov za konstruktivno nezaupnico vladi, očitno temu ni tako. Ne samo da SMC ne bo prispeval podpisov, tudi vsi poslanci DESUS-a ne bodo dali podpisov. Prav zato se v teh dneh dogajajo napetosti, izsiljevanja, grožnje in podobno.

Erjavčevim potezam tako njegovi lastni poslanci niso najbolj naklonjeni, saj stranka DESUS in njeni poslanci točno vedo, kako se izpolnjuje socialni program, predvsem na področju upokojenske politike. Zato so postali tarča pritiskov. Danes smo namreč izvedeli, da se okrog njih potika nekdaj vplivni član te stranke Zlatko Ficko. Nekdanji direktor državnega gozdarskega podjetja Slovenski državni gozdovi, ki je moral položaj zapustiti zaradi številnih nepravilnosti, je že v času predsednice Aleksandre Pivec, rovaril proti njej in jo želel zrušiti preko strankarskih odborov – konkretno je celo dosegel, da je pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana Pivčevi izrekla nezaupnico. Na mestu predsednika upokojenske stranke naj bi takrat po pripovedovanju člana DeSUS videl kar samega sebe. Piše Nova24TV.

Po ustavi so poslanci samostojni in pri glasovanju niso vezani na nobena navodila. le kdaj bo ta kapnilo levakom, ustavo očitno razumejo po svoje, po socialistično?

G.M.