karel erjavec desus
kARL eRJAVEC slika: fotomontaža, družbeno omrežje

Le v kaj se je spet zapletel predsednik stranke DESUS. Nekaj pa je jasno. Da šteti zagotovo ne zna, vsaj do številke 46 ne.

Šteje vsak glas, a vprašanje kako šteje Erjavec…

Karel Erjavec se še vedno spreneveda. Pa čeprav šteje vsak glas. A leva opozicija nima 46 glasov. Sicer pa se napadi na vlado nadaljujejo. Ne samo da se bo vložila konstruktivna nezaupnica, vlagajo se tudi interpelacije. Tako smo priča stalnim pritiskom opozicije, grožnjam v parlamentu, obupnim vodenjem sej odborov ipd. Vse, da se zamaje to vlado!

Zorčič demantiral Erjavca

Sodeč po glasovanjih DeSUS v DZ po besedah predsednika DZ Igorja Zorčiča ni videti, da bi ta poslanska skupina nasprotovala koaliciji Janeza Janše. Ta ima izhajajoč iz glasovanja o osmem protikoronskem zakonu še nekoliko več kot 47 glasov v DZ, ocenjuje. Tako status DeSUS v DZ in razrez članstva v delovnih telesih za zdaj ostajata enaka.

Če bo prišlo do tega, da se bodo vsi poslanci DeSUS javno opredelili proti koaliciji Janeza Janše, bo treba glede na koalicijsko-opozicijska razmerja ponovno razdeliti tudi članstvo v delovnih telesih DZ, je v današnji izjavi v DZ pojasnil Zorčič (SMC).

Številke na lažejo

Opozoril je, da so glede podpore poslancev DeSUS konstruktivni nezaupnici v torek slišali le predsednika te stranke Karla Erjavca, komentarjev posameznih poslancev pa ne. “Za zdaj nam ne preostane drugega, kot da sklepamo iz tega, kar se dogaja na glasovanjih pri posameznih zakonih in pozneje pri glasovanju o konstruktivni nezaupnici,” je dejal predsednik DZ. Po njegovih ocenah ima Janševa koalicija še nekoliko več kot 47 glasov v DZ, kot je že večkrat ocenil prvak NSi Matej Tonin. Zorčič je povedal, da sam izhaja iz torkovega glasovanja o osmem protikoronskem zakonu, ki ga je podprlo 51 poslancev iz vrst koalicije, DeSUS, SNS in poslanske skupine narodnih skupnosti. Piše portal 24ur.com.

Kje je Erjavec dobil 46 glasov verjetno niti sam ne ve.

PM