Karel Erjavec desus pogovor
Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Ta teden bo zagotovo eden od najbolj napetih tednov v zgodovini stranke DeSUS, ki je dejansko tik pred razpadom, piše Požareport.

Erjavec bi kar vse izključil?

Minulo soboto je ožje vodstvo Desusa v Izoli enotno podprlo poslanca Branka Simonoviča – proti Karlu Erjavcu. Simonovič je Erjavcu očital njegovo delovenje in ustrahovanje poslancev. Danes pa je ljubljanski odbor stranke DeSUS prav tako “uprl” Erjavcu, in to s posebno izjavo, o kateri smo že pisali.

A pri vsem tem ima Erjavec težko nalogo. Za ta teden namreč načrtuje discipliniranje Simonoviča in poslanca Ivana Hršaka, ter jima grozi tudi z izključitvijo iz stranke in ravno temu se upirajo tudi člani IO ljubljanskega. Erjavec pa naj bi že predvidoma v sredo, na seji izvršilnega odbora Desusa dosegel izključitev iz stranke za Jožeta Podgorška, Desusovega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v vladi Janeza Janše, ker ta noče odstopiti kot minister.

Preberite tudi: Upor ljubljanskega odbora DESUS proti Karlu Erjavcu?

Se Erjavcu lahko zgodi stranka? V primeru, da poslansko skupino zapustita Simonovič in Hršak, DESUS avtomatično ni več poslanska skupina, saj bi tam ostala le še Lep in Jurša. Pa tudi slednji bi se zato verjetno premisli in bi tako skupaj s Polnarjam osnovali stranko nepovezanih poslancev.

Spremljamo dogajanje še naprej.

PM