KORONAVIRUS

Le kdaj bo srečala pamet zanikovalce koronavirusa, ki pri nas še vedno vnašajo razdor in virus širijo naokoli.

Na spletu kroži poziv, naj se 1. marca konča zapiranje zaradi koronavirusa

Očitno imajo eni preveč časa, za širjenje neumnosti, še posebej, ko gre za vprašanje našega zdravja. Res je koronavirus v upadu. A med nami še vedno kroži in med nami še vedno je. Ravno zato so takšne in drugačne samoiniciativne ponudbe t.i. covid “bedakov” za lase privlečene.

Na sporočilu. ki kroži po spletu, so zapisali: “Mi, ljudstvo smo odločili, da je od 1. marca 2021 v Sloveniji konec zapiranja zaradi koronavirusa. od tega dne naprej velja, da maske niso več obvezne, socialna razdalja ni več potrebna, plastične pregrade niso več potrebne, druženje ni več omejeno.” Takšne in drugačne nebuloze širijo zanikovalci virusa po spletu. Na kocu so celo zapisali: “Če bomo 1. marca vsi ukrepali, bomo mi od vlade prevzeli nadzor nad svojim narodom, nad seboj in nihče nas ne bo mogel ustaviti.”

Ta neumnost ima tudi predmet kaznivega dejanja, a se tisti, ki je spravil to neumnost v promet ni želel razkriti. Slovenija se ta trenutek nahaja v oranžni fazi. Kar pomeni, da so odprte vse trgovine, in šole, a pod točno določenimi pogoji. Še vedno je nekaj regij, ki so problematične, koronavirus pa se ne ustavlja.

PM