Medtem, ko t.i. koalicija KUL, še vedno nima 46 glasov za potrditev konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše, Erjavec še vedno sanja o tem, da bi postal mandatar.

Erjavec še vedno sanja o 46-ih glasovih

Svet stranke SMC, kot najvišji organ je včeraj sporočil, da Karel Erjavec nima glasov SMC-ja in nima niti podpore sveta stranke SMC. A Erjavec dane na silvestrovo še vedno sanja o konstruktivni nezaupnici. Za Televizijo Slovenija je Erjavec povedal, da se SMC ne odloča o tem, kdo bo mandatar, ampak o tem, kakšno politiko zagovarja. Pričakoval je, da se bodo po sedmih urah razprave vendarle izrekli o tem, ali podpirajo politiko, ki je “usmerjena v destrukcijo, denormalizacijo države“, ali pa se pridružijo političnim silam, ki “želijo normalno državo, v kateri se spoštuje ustavni red”.

In kakšen je načrt t.i. koalicije KUL? Nadaljujejo s projektom konstruktivne nezaupnice. Na to temo se bodo ponovno sešli prihodnji teden. Kot je Erjavec napovedal, bo najprej predlagal, da zberejo 43 podpisov KUL-a pod predlog njegove mandatarske kandidature, še vedno pa računajo tudi na poslanke in poslance SMC-ja.

Koliko glasov koalicija KUL sploh ima niti sam Erjavec ne ve, saj ga niti vsi njegovi poslanci ne podpirajo. A če ne drugega, vztrajen pa je. To pa mu je treba priznati.

PM