Smučišče Mariborsko Pohorje
Slika: VisitPohorje

Ker je vlada danes pozno popoldan na svoji dopisni seji sprejela sklep, s katerim od 1. januarja 2021 znova dovoljuje obratovanje žičniških naprav.

Na Mariborskem in Areškem Pohorju bodo žičniške naprave zagnali v soboto, 2. januarja.

Smučarji morajo pokazati negativen test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 24 ur.

Smučarji boste tako ob nakupu dnevne ali poldnevne smučarske vozovnice na blagajni smučišča pokazali potrdilo, ki ni starejše od 24 ur. Potrdila lahko predložite v kateri koli obliki, ki jih izdaja pristojna institucija, pooblaščena za testiranje (SMS sporočilo, izvid, potrdilo). Enak pogoj velja za vse, ki se boste želeli peljati s krožno kabinsko žičnico, v kateri je obvezna uporaba kirurške maske.

Smučarje vabimo, da se v drugi dan novega leta zapeljete po Slemenu, Bejbiki, Stolpu, Vidcu in Partizanski na Mariborskem Pohorju ter po Ruški, Areški, Žigartu in Piskru na areškem delu. Smučišča in vse žičniške naprave, vključno s krožno kabinsko žičnico, bodo obratovali med 9. in 16. uro, od 17. do 19. ure pa bo gondola vozila vsako polno uro.

Po zagotovilih pristojnih ministrstev naj bi že v ponedeljek izvajali brezplačne teste v vseh občinah po Sloveniji, v večjih tudi na več različnih mestih.

Zaradi zakona o javnem naročanju, praznikov in časovne stiske testiranja na vstopnih točkah na smučišče ne bomo izvajali. Prav tako ovir za prehajanje občinskih meja za izvajanje smučarske rekreacije ni.

Smučarje upravljalec prosi, da ob prihodu pod ali na Pohorje še pred vstopom na smučišče spoštujete zaščitne ukrepe, ki so bili v veljavi tudi pred zaprtjem – vzdrževanje varnostne razdalje, obvezno nošenje mask tudi na prostem in razkuževanje rok.

V gondoli se bosta lahko hkrati peljali največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, na žičniških napravah pa ena, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.