Evropa namenja sredstva za delno subvencioniranje skrajšanja delovnega časa

Slika (simbilna): pymnts.com

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so izdali odločitev o finančni podpori za program »COVID19 – Delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa«. Vrednost programa, ki ga bo izvajal Zavod RS za zaposlovanje, znaša nekaj manj kot 93 milijonov evrov in bo v celoti financiran iz Evropskega socialnega sklada. Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo namenjenih 38,64 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija pa 54,35 milijona evrov.

Program je namenjen podjetjem, ki imajo po zaključku obdobja splošne izolacije zaradi posledic epidemije COVID-19 zmanjšan obseg naročil in poslovanja.

Subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa bo prispevalo k ohranitvi delovnih mest, ekonomski in socialni varnosti zaposlenih ter premostitvi poslovne škode podjetij.

Cilj programa je ohraniti 36.672 zaposlitev pri delodajalcih, ki vsaj 10 odstotkom zaposlenim mesečno ne morejo zagotavljati najmanj 90 odstotkov dela.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
jasno
40%
1.5km/h
0%
29°C
30°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.