Nedemokratično! Violeta Tomič zavrnila nastop Bojana Požarja in Borisa Tomašiča!

tomič
SLIKA: demokracija

Nedemokratične poteze poslanke stranke levica, ki se ima za demokratično stranko razburjajo. Samovoljnost, o katerem danes levičarski mediji ne bodo pisali, presega vse meja dobrega okusa. Ampak kaj takega smo že navajeni!

Violeta Tomič neustavno in nedemokratično

Vse od nastopa vlada Janeza Janše s strani Violete Tomić in ostalih poslancev levice vseskozi poslušamo, kako naj bi živeli v diktaturi, kjer se omejuje svobodo govora in poročanje medijev, takšna odločitev toliko bolj bode v oči. Državni zbor naj bi konec koncev predstavljal prostor, kjer se izmenjujejo različna mnenja, ne pa zgolj enaka. Očitno pa to velja le, ko gre za izmenjevanje interesov, ki so levici blizu.

Predsednica parlamentarnega odbora za kulturo Tomićeva je namreč tik pred današnjo sejo preklicala vabilo lastniku medija Požareport Bojanu Požarju in direktorju Nova24TV Borisu Tomašiču.

Glede na to, da je preko Twitterja predsednik vlade Janša sporočil, da Tomićeva nima pravice za sprejetje takšne odločitve, saj lahko nastopijo vsi povabljeni na predlog poslanskih skupin, se poraja vprašanje, kako je mogoče, da je Tomićeva onemogočila nastop Požarja in Tomašiča. “Že ta poteza dokazuje njihovo nedemokratičnost in da v resnici ne gre za boj za javno televizijo, ampak gre za to, da bodo oni še naprej obvladovali javno televizijo. V nasprotnem primeru bi vsaj poslušali tiste, ki drugače mislijo, tako pa so to prepovedali,” je kritičen Tomašič.
Je pa Bojan Požar pravkar sporočil, da je pravkar dobil obvestilo, da bodo predlagatelji mojega današnjega nastopa na odboru za kulturo ob začetku seje predlagali glasovanje o tem, ali jaz lahko nastopim z razpravo ali ne.

MG


VREME

Maribor
dež
93%
2.1km/h
100%
19°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.