Glavni cilj projekta Podjetno nad izzive je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja odprle osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora mentorjev, strokovnjakov in podjetnikov. Projekt zajema podporne aktivnosti, s katerimi se udeležencem v obdobju štirih mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in uresničijo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja udeležence pelje vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Dodatno jim projekt omogoča uporabo fizične infrastrukture po principu co-workinga.

Za projekt »Podjetno nad izzive PONI RRA Koroška« v vrednosti 852.800,00 bo ESRR prispeval 639.600,00 evrov. Projekt bo izvajala Regionalna razvojna agencija za Koroško.

Za projekt »Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji – PONI LUR« v vrednosti 831.480,00 bo ESRR prispeval 582.036,00 evrov. Projekt bo izvajala Regionalna razvojna agencija – Ljubljanske urbane regije.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});