Predsednik vlade Janez Janša na srečanju z nemškim zunanjim ministrom Heikom Maasom

Sogovornika sta se dotaknila predvsem trenutne COVID situacije. Predsednik vlade je ministru predstavil situacijo v naši neposredni soseščini in ga seznanil z ukrepi, ki jih je sprejela slovenska vlada. Minister Maas je kot dva glavna izziva nemškega predsedovanja Svetu EU izpostavil čimprejšnji dogovor o večletnem finančnem okviru in skladu za obnovo ter dogovor o Brexitu, s katerim naj bi zaključili nemško predsedovanje Svetu EU. Minister je poudaril, da je z obiskom Ljubljane skušal jasno pokazati, da ne gre samo za nemško predsedovanje, temveč za predsedovanje tria, kjer igrata Portugalska in Slovenija zelo pomembno vlogo in bosta nadaljevali s strani Nemčije začeto delo.

Predsednik vlade Janez Janša je podprl nemške prioritete. Izpostavil je poudarek, ki ga je Slovenija vnesla v program tria, namreč nujnost okrepitve naše skupne pripravljenosti na soočanje s pandemijami. Glede večletnega finančnega okvira in sklada za obnovo pa je izpostavil potrebo po zagotovitvi virov za poplačilo obveznic, s katerimi bo EU financirala ta sredstva; pomemben vir predstavlja vse bolj razvijajoče se digitalno gospodarstvo, zato je smiselno začeti razpravo o primerni obdavčitvi digitalne ekonomije na EU ravni. Predsednik vlade je obudil še spomin na prvo slovensko predsedovanje Evropskemu Svetu in Svetu EU leta 2008 in na zelo dobro in tesno sodelovanje z Nemčijo in Portugalsko. Oba sogovornika sta izrazila prepričanje, da bomo tovrstnemu tesnemu in dobremu sodelovanju priča tudi v tokratnem triu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
3.1km/h
75%
11°C
13°
10°
10°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
9°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.