Fajonova in Golob nebi rada Rusije uvrstila na seznam podpornic terorizma!

Ukrajina vojna
slika je simbolna

Rusofilsko nastrojena koalicija nadaljuje s smešenjem naše države v boju proti ruski agresiji na Ukrajino. Sam predsednik vlade, pa se je glede pomoči Ukrajine smešil že v Bruslju.


Tanja Fajon bi za svoje prijatelje zagotovo izbrala Rusijo. A se mora obnašati, kot da je ne podpira. Se spominjate kako je vreščala, ko je Kijev sredi vojne vihre obiskal takrat predsednik vlade Janez Janša. Češ ker bodo vojaki morali varovati njega, se ne bodo morali braniti. Take in  podobne floskule je Fajonova v času ko je bila, nič več ali manj, le evropska poslanka delila po Sloveniji in Ev ropi.

Ravno zato ne čudi izjava Tanje Fajon o predlogu poslancev SDS za sprejem resolucije, s katero bi Slovenija Rusijo uvrstila na seznam držav podpornic terorizma, kjer pravi, da vsaka pobuda za uvrstitev Rusije na seznam držav, ki podpirajo terorizem, pomeni kaznovanje celotnega ruskega naroda. Bolj butaste izjave verjetno slovenski narod še ni slišal. Ja komu pa so namenjene trgovinske in druge sankcije, če ne prav Rusiji, kot narodu. Prav narod je tisti, ki mora sankcije občutiti, da se bo kaj spremenilo. In take neumnosti kvasi prav tista predsednica, ki se klanja največjim vojnim zločincem na slovenskih tleh.

“Ko sem spremljal govor in izraze na obrazih ljudi v dvorani, sem se spomnil govora Sadama Huseina pred drugo zalivsko vojno. Ni šlo toliko za podobno vsebino samega govora, ampak bolj za izraze na obrazih iraške politične elite, ki je takrat poslušala Sadama Huseina, in za izraze na obrazih ruske politične elite. Mogoče držijo javnomnenjske raziskave, da večina ruskega prebivalstva zaradi popolnega nadzora nad mediji podpira to, kar Putinov režim počne v Ukrajini, in verjame, da se bo vse to dobro izšlo za Rusijo. Je dejal Janez Janša na novinarski konferenci.

Se pa s sprejemom resolucije, s katero bi Slovenija Rusijo uvrstila na seznam držav podpornic terorizma, ne strinja še en rusofil, predsednik vlade Robert Golob, ki se je glede pomoči Ukrajini, pred nekaj dnevi smešil v Bruslju, kjer je dejal, da je Slovenija Ukrajini že dovolj pomagala. Predsednik vlade je očitno povsem skregan z realnostjo. Glede predloga pa pravi, da je bilo obsodb ruske agresije s strani Slovenije veliko, zato “ne potrebujemo vedno novih političnih deklaracij”.

 

Kdaj bo to vlado le srečala pamet?

VREME

Maribor
jasno
46%
2.1km/h
0%
26°C
28°
25°
26°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.