Branko Simonovič
Branko Simonovič, slika: DESUS

Poslanec DeSUS Branko Simonovič odločno zavrača navedbe novinarjev o vprašljivosti njegove izobrazbe, Kot je v četrtek poročala nacionalna televizija.

NACIONALNA TV Z LAŽJO NAD POSLANCA SIMONOVIČA

Naša neodvisna in nacionalna televizija je spet brcala v meglo. tokrat je na tapati poslanec stranke DESUS Branko Simonovič. Tisti, ki se je prvi uprl Erjavcu ob glasovanju o nezaupnici vladi. So se zato naj spravili novinarji RTV?

Na spletni strani DZ piše, da ima Branko Simonivič diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, a kot je poročala nacionalna televizija naj bi tam zatrjevali, da pri njih ni diplomiral. In izmišljena aferam nebi bila to, če nebi novice pograbili vsi levi mediji, češ, Simonovič je ponaredil diplomo, ali pa se je zlagal, da jo ima. “Kar se v politiki dogaja zadnje čase, presega vse meje norosti. Kot poslanec sem moral izgubiti cel dan za brskanje po papirjih iz 70. let,” je bil oster Simonovič.

Višješolska diploma, katero je dobil v Zagrebu je bila tudi pogoj za nadaljevanje izobrazbene poti Simonoviča v 3. letniku visokošolskega programa ekonomije na mariborski univerzi. in diploma je pristna in diploma zares obstaja. To je Simonovič tudi poslal medijem. Sledi Branku Simonoviču tudi opravičilo?

PM