Festival Lent: balet pod zvezdami

Po včerajšnjem deževnem večeru, ko je bila baletna predstava na glavnem odru prestavljena na rezervni termin, je nocoj ansamblu Opere in baleta SNG Maribor uspelo odigrati in odplesati baletni triptih Favn – Carmen – Bolero.

To je zraven otvoritve Folkarta predstava na glavnem odru, katero smo si lahko ogledali le z Lento. V prijetno toplem poletnem večeru je bila zasedena slaba polovica sedežev.

Simfoničnemu orkestru SNG je dirigiral Simon Robinson. V Favnu sta glavni vlogi odplesala Gaj Žmavc kot Favn in Tetiana Svetlična kot nimfa. Carmen je odpelsala Olesja Hartmann Marin, Don Joséja Sytze Jan Luske, Toreadorja Matjaž Marin, Fernando Branka Popovici in Zunigo Vadim Kurgajev. V Boleru so glavne vloge plesali Vanja Vitman kot Blue, Tetiana Svetlična kot Red in Mirjana Šrot kot Brown.

Premiera baleta je bila 3. marca 2017 v Veliki dvorani SNG Maribor. Da bi gledalcem ponudili nekaj drugačnega, provokativnega in estetsko dovršenega, so se v SNG Maribor odločili za uprizoritev neoklasičnega baletnega triptiha. V eno predstavo so združili Ščedrinovo temperamentno suito Carmen, opojno Debussyjeva impresijo (Preludij k favnovemu popoldnevu) in Ravelov Bolero. Nekatere izmed najzanimivejših plesnih kreacij so oživele v novi plesnih transformacijah mednarodno uglednih koreografov Edwarda Cluga, Valentine Turcu in uglednega švedskega plesnega ustvarjalca Johana Ingerja.

Baletni ansambel in solisti so tehnično in umetniško sledili koreografom in ustvarili moderno predstavo. Uživali smo v vrhunski plesni ustvarjalnosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.