Na Hrvaškem vroče tako na plažah kot v glavah turistov

Duga uvala

Hrvaška televizija je poročala o nepravilnem ravnanju koncesionarja na mestni dubrovniški plaži. Obiskovalcem so pregledovali torbe, saj niso smeli na plažo prinesti svoje pijače in hrane. Kopalci seveda z neupravičenim pregledom svojih osebnih stvari niso bili zadovoljni.


Vroče pa je tudi drugje na jadranskih plažah. Pristojni v Dugi uvali pri Pulju so 200 metrov dolgo prodnato plažo oddali dvema koncesionarjema, da lahko postavita vsak svoje ležalnike in seveda zanje pobirata dnevno najemnino. Ta koncesionarja se zjutraj pred turisti prerekata, kje lahko kateri postavi svoje bele plastične ležalnike, eden drugemu premikata ležalnike in se prerivata.

Prejšnji teden so mnogi mediji poročali o visokih kaznih na Hvaru. Kdor se bo po mestu sprehajal v kopalkah lahko dobi 600 evrov kazni. Tiste, ki bodo na javnih mestih jedli in pili, pa lahko doleti 700 evrov kazni.

Po  poročanju hrvaških medijev je letos na Hrvaškem 10% več turistov kot v enakem obdobju lani. To se pozna tudi v prometu. Največji zastoji na cestah so na meji s Slovenijo. V soboto je bila na mejnem prehodu Gruškovje v smeri Hrvaška – Slovenija ves dan kar več kot 12 km kolona, kar se še ni zgodilo. Sicer pa so bile na vseh mejnih prehodih s Slovenijo v obe smeri nepregledne kolone vozil.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
3.6km/h
75%
18°C
19°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.