Fištravec, kje je gradbeno dovoljenje za obnovo stadiona?

Minil je avgust, minil je september in že smo v sredini oktobra, a gradbeno dovoljenje še vedno ni izdano, kot so napovedovali na občini. Pred dobrim mesecem dni, ob koncu avgusta, so pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta predstavniki občine, arhitektov in NK Maribor predstavili vizualno zasnovo projekta obnove zahodne tribune Ljudskega vrta ter severnega in južnega podtribunja. Predstavili so tudi časovnico. A časovnica je nekaj drugega, kot današnje resnično stanje. Kje je torej gradbeno dovoljenje, Fištravec? Poroča Maribor.info.

Vloga je vsebinsko popolna, referentka na upravni enoti mora pozvati morebitne stranske udeležence na razpravo. Stranski udeleženci so na primer mejaši, služnostni upravičenci, to pa zajema čas do 25 delovnih dni. Kljub temu optimistično pričakujejo, da bi lahko bilo gradbeno dovoljenje izdano v roku enega meseca. Pravijo na občini.

 

Izvedba celotne investicije znaša 6.923.766 evrov. Zaradi tega bodo v proračunu za leto 2019 morali zagotoviti dobrih 1,2 milijona evrov. V letošnjem občinskem proračunu pa je zagotovljenih 5.490.000 evrov, od katerih znaša dobrih 4,6 milijonov evrov kredit. A Mestna občina Maribor naj nebi imela soglasja finančnega ministrstva, da bi lahko pridobila kredit, ki je potreben za izvedbo javnega razpisa. Čeprav na občini trdijo drugače.

Tudi dela pod severno in južno tribuno se še niso začela.  Rok za prijavo na javno naročilo za izvajanje del pod severno in južno tribuno, v katerih je mariborska občina preverjala sposobnost podjetij, ki bi lahko izvajala gradbena dela, se je sicer zaključil konec avgusta.

Ali bomo obnovo Ljudskega vrta dočakali v tem županovem mandatu? Upajmo na najboljše.

vir: Maribor.info

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.