Fištravec odrekel podporo tako Kanglerju, kot Arsenoviču

slika: eKoper

Maribor bo prihodnjo nedeljo dobil novega župana. Sedanjemu županu Andreju Fištravcu, ki se je na položaj župana štajerske prestolnice zavihtel po vstajah se ni uspelo prebiti v drugi krog. Le 3.826 glasov je zadoščalo za dobrih osem odstotkov in pol podpore, poroča SIOL.net.

Fištravec, ki tako že počasi pospravlja svojo pisarno, je zatrdil, da ne Arsenovič ne Kangler ne more računati na njegovo podporo. “Podpiram vijoličasto, zelene pa ne,” je rekel in s tem mislil predvsem na Arsenoviča. Prav tako nobenega od kandidatov ne bodo podprli v Levici, saj ne eden ne drugi po njihovem mnenju ne bo deloval za Maribor. Fištravčeva lista je v mestnem svetu dobila le tri mandate, Levica pa dva.

>Saša Arsenovič in Andrej Fištravec, slika: Škandal24

Lidija Dijak Mirnik, poslanka LMŠ v državnem zboru, ki je kot samostojna županska kandidatka osvojila 5,5 odstotka glasov, njena lista pa je v občinskem svetu dobila le dva mandata, pravi, da v njeni listi zagovarjajo sodelovanje. Pričakujejo, da jih bosta kandidata poklicala in da se bodo odločili na podlagi razgovora.

Še ena ženska predstavnica  Alenka Iskra SD, ki ima prav tako dva mandata v občinskem svetu pravi, da na ravni stranke o tem še niso razpravljali, sama pa tudi še ni odločena. Pojasnila je, da “sta oba kandidata zanimiva, oba imata svoj plus”.

Melita Petelin, ki je prav tako kandidirala za županjo, njena lista pa je dobila en mandat v občinskem svetu, se tudi ni konkretno izrekla za nikogar, pravi le, le da so volitve pokazale, da si v Mariboru želijo sprememb. “Želim si, da bi drugi krog prinesel več vsebinskih razprav in da občanke in občani slišijo, kaj lahko pričakujejo v prihodnosti.

Zvone Zinrajh SDS in Franc Kangler NLS

Saša Arsenovič, ki je s svojo listo v mestnem svetu dobil enajst mandatov, zagotovo lahko računa na podporo SMC, ki ga je tudi predlagala za župana. SMC je dobila tri svetniške mandate. Franc Kangler pa lahko računa na stranki SDS in NSi, prva je na nedeljskih volitvah osvojila tri mandate, druga enega. Nova ljudska stranka Franca Kanglerja ima tako skupaj s svojimi desetimi mandati zagotovljenih 14 svetniških mest.

Pred drugim krogom volitev bo tako še zelo zanimivo.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.