Fištravec ustavil obnovo legendarne trafike pri starem mostu

slika: Maribor info

Župan Fištravec, ki se v teh dneh hvali o svojih uspehih ni želel podpisati s podjetnikom Markom Novakom pogodbe za obnovo, znane trafike pri Starem mostu. Baje je interesentov več.

Kot poroča Večer je župan Andrej Fištravec projekt obnove trafike pri Starem mostu ustavil do volitev, čeprav je bilo že vse pripravljeno za začetek del. Kaj se je zgodilo? Kulturnica Zora A. Jurič, ki je najbolj zaslužna, da mariborska občina trafike na desnem bregu Drave ni prodala na javni dražbi. Našli so celo donatorja Marka Novaka, ki bi brez stroškov za občinski proračun obnovil trafiko. Baje je bilo že vse dogovorjeno, tako s pristojnimi občinskimi službami kot z Muzejem narodne osvoboditve, da bo programsko obnovljena trafika delovala pod njihovim okriljem, tudi mariborski Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je pripravil potrebne strokovne podlage. Juričeva pravi, da je župan Fištravec vsem vpletenim stisnil roko za dober projekt.

Župan Fištravec pa noče podpisati donatorske pogodbe z Novakom, ker naj bi obstajalo celo več interesentov oziroma donatorjev gradbene obnove trafike in ker župan MO Maribor ne želi, da bi kdorkoli imel občutek, da pri obnovi ne more sodelovati.

Sicer pa je to legendarni kiosk že iz leta 1938.

Podjetnik Novak je zato tudi uradno sodelovanje pri tem projektu za zdaj odpovedal in tako umaknil tudi denar. Upajmo pa, da bodo več volje pri tem prinesle nove volitve.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.