Franc Kangler čist kot solza!?

Franc Kangler

Nekdanji mariborski župan se bo lahko na letošnje lokalne volitve, če se bo za njih odločil,  pripravljal kot uradno brezmadežen politik. Vsi sodni procesi proti Francu Kanglerju do sedaj so namreč padli.

Spomnimo se najbolj odmevne hišne preiskave 4. maja 2011, v katerih so pridržali deset oseb, med njimi tudi župana Kanglerja in direktorico mestne uprave Milica Simonič Steiner. Kriminalisti so med drugim preiskali tudi Kanglerjevo hišo v Zimici, njegovo stanovanje v Radvanju v Mariboru, vikend na Pohorju in pisarno na sedežu mestne občine. Ampak, kot bi danes lahko dejali, tresla se je gora, rodila se je miš. No sicer pa ne samo manjše sodbe, padajo tudi pravnomočne sodbe. Recimo, v zadevi “posredovanje za zaposlitev podžupanje” je sodba padla iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je mariborsko sodišče sodbo naslonilo na prisluhe, ki jih ne bi smelo uporabiti, drugič pa zaradi kršitve obsojenčeve pravice do obrambe. Prav tako ga je tožilstvo prenehalo preganjati v tako imenovani zadevi Pohorske livade, pa Mariborska tržnica, lutkovno gledališče in še bi lahko naštevali.

Kriminalisti, ki so za Franca Kanglerja odprli celo serijo (pred)kazenskih postopkov, so večinoma morali priznati poraz. Nekdanji mariborski kriminalist Zoran Šarič, je napisal celo knjigo Županov boj, v katerem je opisano zakulisje osebne in politične apokalipse Franca Kanglerja, nekdanjega državnozborskega poslanca in mariborskega župana. Šarič je tudi sam sodeloval v policijskih akcijah zoper takratnega mariborskega župana. Še danes nikakor ne morem dojeti, kaj se je zgodilo temu človeku in kako lahko nekateri z manipulacijo, zavajanjem in zlonamernimi interesi uničijo neko osebo ter povzročijo takšno stanje v državi. To je tudi vprašanje, na katero “bo moral” nekdo, nekoč podati odgovor, je v knjigo zapisal Zoran Šarič.

Kako bodo padle obsodbe zoper Franca Kanglerja vplivale na njegovo politično pot v bodoče, ne moremo predvideti. Zagotovo pa bo to dodaten plus ob morebitni kandidaturi za župana MOM.

MZ

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
4.1km/h
75%
18°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.