Afera Mariborska knjižnica. Protestno zaprtje vseh knjižnic ob 15.30 uri.

Direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak je napovedala, da se bodo zaposleni udeležili jutrišnje izredne seje mestnega sveta. Od 15.30 do konca seje bodo knjižnice zaprte, poroča Večer.

Strokovni argumenti niso dovolj, usodo pa kroji politika, ki knjižnico dolguje Mariboru in Mariborčanom že 30 let, so prepričani v mariborski knjižnici.! Direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak pravi, da je osrednja enota Mariborske knjižnice je na robu preživetja. Pred jutrišnjo izredno sejo mestnega sveta, na kateri naj bi svetniki znova obravnavali predlog župana Andreja Fištravca, da bi dolgoletno prostorsko stisko knjižnice rešili z obnovo Centruma, napoveduje da se bodo zaposleni tudi udeležili izredne seje. Tudi zato bodo ob 15.30 zaprli enote na Rotovžu, Taboru in v Novi vasi in jih bodo ponovno odprli po zaključku seje.

Spomnimo namreč, da so na zadnji seji zavrnili razpravo o tej temi, saj so večinsko menili, da je predlog za preselitev Mariborske knjižnice v nedokončani objekt Centrum predrag in nesprejemljiv, saj dva meseca pred lokalnimi volitvami finančno breme prelaga na naslednjega župana in novi sklic mestnega sveta.

Kako se bo seja mestnega sveta končala, bomo seveda poročali tudi mi.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.