Afera Mariborska knjižnica. Protestno zaprtje vseh knjižnic ob 15.30 uri.

Direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak je napovedala, da se bodo zaposleni udeležili jutrišnje izredne seje mestnega sveta. Od 15.30 do konca seje bodo knjižnice zaprte, poroča Večer.

Strokovni argumenti niso dovolj, usodo pa kroji politika, ki knjižnico dolguje Mariboru in Mariborčanom že 30 let, so prepričani v mariborski knjižnici.! Direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak pravi, da je osrednja enota Mariborske knjižnice je na robu preživetja. Pred jutrišnjo izredno sejo mestnega sveta, na kateri naj bi svetniki znova obravnavali predlog župana Andreja Fištravca, da bi dolgoletno prostorsko stisko knjižnice rešili z obnovo Centruma, napoveduje da se bodo zaposleni tudi udeležili izredne seje. Tudi zato bodo ob 15.30 zaprli enote na Rotovžu, Taboru in v Novi vasi in jih bodo ponovno odprli po zaključku seje.

Spomnimo namreč, da so na zadnji seji zavrnili razpravo o tej temi, saj so večinsko menili, da je predlog za preselitev Mariborske knjižnice v nedokončani objekt Centrum predrag in nesprejemljiv, saj dva meseca pred lokalnimi volitvami finančno breme prelaga na naslednjega župana in novi sklic mestnega sveta.

Kako se bo seja mestnega sveta končala, bomo seveda poročali tudi mi.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
92%
100%
19°C
21°
18°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA