Franc Kangler se je odločil za kandidaturo za župana MOM

Franc Kangler

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler se bo na lokalnih volitvah 18. novembra znova potegoval za županski stolček. V torek, torej jutri, bo vložil uradno kandidaturo.

Kot poroča Večer, se je za župansko kandidaturo odločil tudi zato, ker je rezultat proti tistim, ki so ga preganjali, 19:0. Leta 2012 je kot župan odstopil, ker so vstajniki takrat stregli po življenju policistom in sem rekelje dejal, da je eno življenje policista vredno več kot županovanje. Takrat sem napovedal tudi, da bo svojo nedolžnost dokazal na sodišču. Mapa Franca Kanglerja je danes prazna in tudi v bodoče bo prazna, zatrjuje Franc Kangler.

Nekdanji župan je prepričan, da bo zmagal v prvem krogu volitev.

In kakšni so dosežki Franca Kanglerja? Evropska prestolnica kulture, Trg Leona Štuklja, Lutkovno gledališče, gondola, zavetišče za živali – za naprej pa napoveduje, da bo prioriteta mariborsko gospodarstvo. Zato se je odločil, da če bo izvoljen za župana!

V mojem mandatu sem večkrat šel v Bruselj, takrat smo realizirali 53 evropskih projektov. Podpiram vsako kitajsko investicijo, vendar do tega trenutka ne moremo govoriti o kakem uspešnem projektu s kitajskim kapitalom. Denarja je v Evropi veliko, Mestna občina Maribor pa je slabo pripravljena na drugo finančno perspektivo in po mojih informacijah ni prijavila niti enega večjega projekta, je povedal Franc Kangler za Večer.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
78%
2.1km/h
40%
-3°C
-2°
-5°
-2°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA