Trgatev najstarejše trte na svetu tudi priložnost za “selfie” z elito

slika: Facebook

Največji jesenski dogodek na Lentu je prav gotovo tradicionalno obiranje stare trte. Pomembneži so se tudi tokrat gnetli med obiskovalci, kot tudi nekateri kandidati za župane in županje. Tudi tribuna z VIP gosti je bila, verjetno zaradi prihajajočih volitev, bolj polna kot običajno.

Elita na tribuni…ostali obiskovalci v vrsti za bone, pa se je glasil naslov enega od obiskovalcev prireditve na svojem Facebook profilu. Taka prireditev kar sama kliče po tem, da se vsi pomembneži čim večkrat slikajo ob stari trti z množico ljudi v ozadju. Zato tudi ne čudi, da je kar nekaj pomembnih slik na družabnih omrežjih objavil tudi mariborski župan Andrej Fištravec. Obrez stare trte, pa je bila očitno dobra priložnost, da Maribor obišče nova kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

slika: facebook

Slika: facebook

Sicer pa se je s tem tudi uradno začela 32. trgatev ob začetku festivala najstarejše trte na svetu. S tem dogodkom, bodo v Mariboru vse tja do do sv. Martina, potekale številne prireditve. Ustoličili pa so tudi novo VINSKO KRALJICO, ta je postala Ana Protner.

Najstarejša vinska trta sorte žametna črnina je letos obrodila 38 kilogramov grozdja s sladkorno stopnjo 75 Oechslerjevih stopinj, njeni potomki, ki rasteta tik ob njej, pa še 101 kilogram s 73 stopinjam. Je  znotraj količinskega povprečja in malce nad kakovostnim.

Potomke mariborske Stare trte sicer uspevajo marsikje v Sloveniji, pa tudi v 82 krajih po svetu.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
3.1km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.