Franc Kangler: sedem let sem čakal na ta dan in tudi ta dan resnice in pravice je prišel

Franc Kangler

V Murski Soboti spoštujejo ustavo,” je zapisal Franc Kangler na družbenih omrežjih. Sodnica Okrožnega sodišča v Murski Soboti Natalija Goldinskij Husar je namreč pritrdila Kanglerjevemu zatrjevanju, da mariborski preiskovalni sodnik Janez Žirovnik ne bi smel podpisati odredbe za prikrite ukrepe proti njemu. To pomeni, da se je tudi primer Prestavitev kolektorja, kjer je poleg bivšega župana Maribora na zatožni klopi še nekdanja direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner in vodja urada za komunalo Vili Eisenhut, zamajal v celoti.

Podlaga za tako odločitev je bil narok za izločitev dokazov, ki ga je sodnica opravila septembra. Tako je ravnala zaradi julijske sodbe vrhovnega sodišča, ki je v prid Kanglerju razveljavilo še drugo obsodilno sodbo in zavzelo stališče, da je mariborsko sodišče Kanglerju kršilo pravico do obrambe, ko v postopku ni ugodilo njegovemu predlogu po zaslišanju sodnika Janeza Žirovnika, nekdanjih poslancev Rudolfa Mogeta in Jožefa Jerovška, pa tudi nekdanjega načelnika mariborske upravne enote, je zapisal portal Večer.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.