V UKC Maribor bi zvišali plače, a kje bi vzeli denar?

slika: Demokracija

Kar 5,3 milijona evrov letno bi potrebovali za zvišanje plač

Višje plače si je po sprejetem dogovoru med vlado in sindikati o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju pridobilo 2740 od skupno okoli 3000 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru MariborA kje vzeti denar?

To je dodaten finančni zalogaj za mariborski univerzitetni klinični center. Po besedah pomočnika direktorja za ekonomske zadeve Milana Soršaka ta finančni zalogaj ocenjujejo na nekaj več kot pet milijonov evrov letno: »Dvig plač v letu 2019 bo vreden 3,5 milijona evrov, v letu 2020 pa še 1,8 milijona. Skupaj se bodo torej za 5,3 milijona evrov povečali stroški dela na letnem nivoju.« Piše Mariborinfo.com

Vlada Marijana Šarca je javnim uslužbencem privolila v zvišanje plač

Z javnimi uslužbenci se je vlada namreč dogovorila, da bo večina z letom 2019 deležna izboljšanja plač. Prvo zvišanje plač za zaposlene v javnem sektorju za en plačni razred je v veljavi od začetka tega leta, drugo sledi novembra, tretje pa septembra 2020. Povišanja veljajo tudi za zaposlene v zdravstvu, kjer pa sklenjeni dogovori predvidevajo tudi dodatna povišanja za nekatere diplomirane medicinske sestre in diplomirane babice na nekaterih delovnih mestih. Na papirju in pri leporečju predsednika vlade vse lepo in prav, a v praksi je zadeva precej drugačna.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.