Furs bo (končno) preverjal nakupe Odlazkovih medijev

reporter
slika družbeno omrežje
Furs bo (končno) preveril nakupe Odlazkovih medijev

Odbor DZ za kulturo je na včerajšnji seji Finančni upravi (Furs) sklenil predlagati, naj preveri nakupe posameznih podjetij medijske skupine Martina Odlazka v zadnjih petih letih.


ODLAZKOVE MEDIJE BO PREISKOVAL FURS

Najbolj bodejo v oči revija Reporter, časopis Primorske novice, radijska mreža Infonet ter morebitne druge povezave in mediji. Ministrstvo za kulturo je odbor pozval, naj pripravi ustrezno zakonodajo, ki bo preprečevala medijsko koncentracijo. Na preveliko koncentracijo medijev je na seji opozoril tudi novinar Bojan Požar, ki se mu zdijo sklepi odbora premalo ostri. Opozicija je pogovor obstruirala. v BISTVU PA NEBULOZ VIOLETE TOMIĆ NA ODBORU ZA KULTURO RES NI NIHČE POTREBOVAL.

To pa je Bojan Požar povedal o reviji in spletnemu portalu Reporter:

Požar je še opozoril, da smo Odlazkov imperij preveč podcenjevali, zdaj ko je začel posegati po večinskih medijih, pa je nastala težava. “Na koncu bo obvladoval vse medije, razen POP TV in nacionalne televizije. Stvari gredo v to smer. Najbolj ironično pa je, da pri tem sodeluje država. Podjetje Salomon je v 46-odstotni lasti države in je eno od osnovnih podjetij Odlazkove hobotnice. Država je ves čas gledala stran, davkoplačevalci pa v veliki meri financiramo Odlazkovo hobotnico,” je opozoril in dodal, da je pri radijskih postajah stanje še hujše.

Pri Reporterju, kjer se jim ob besedi e-maribor vedno zatakne in kjer namesto našega imena zapišejo: “medij,ki je blizu stranki SDS,” pa že jokajo in na družbenih omrežjih pišejo neumnosti:

Smo pa tudi mi našli nekaj zanimivih Reporterjevih nebuloz:

 

P.M.

 

 

.

VREME

Maribor
delno oblačno
82%
42%
3°C
4°
2°
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
5°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.