POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1253 klicev. Posredovali smo v 490 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 68 kaznivih dejanj, 44 kršitev javnega reda in miru ter 124 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 29 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 drzni tatvini in ponarejanji denarja ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in nasilje v družini.

Na področju javnega reda in miru smo 30 krat intervenirali na javnih in 14 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.

V 117 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 so bili udeleženci lahko in v 1 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 17 na območju PU Koper, ter po 1 na območju PU Maribor in Kranj. Med njimi so obravnavali največ, 12 državljanov Turčije in 4 Irana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.