Ganljivo slovo skakalcev od preminulega Uroša Peterke!

Poročali smo o tragični nesreči, kjer je življenje izgubil motorist uroš Peterka, mlajši brat priljubljenega Primoža Peterke.

Ganljivo slovo od priljubljenega skakalca

»Obnemeli smo ob žalostni novici, da se je včeraj zvečer tragično ponesrečil in se za vedno poslovil naš dober prijatelj ter tudi velik podpornik smučarskih skokov v Šoštanju, Uroš Peterka … V globoki žalosti, ker nas je tako nenadoma zapustil, obenem pa hvaležnosti za vse lepe trenutke, ki smo jih imeli priložnost doživeti skupaj, izrekamo njegovi družini in vsem, ki ste ga imeli radi ter ga spoštovali, iskreno in globoko sožalje. Počivaj v miru, dragi Uroš! Za vedno ostajaš z nami v lepem in trajnem spominu,« so se v Smučarskem skakalnem klubu Šoštanj poslovili od mnogo prezgodaj umrlega Uroša Peterke, mlajšega brata našega legendarnega skakalca Primoža Peterke.

»Uroš, veliko prekmalu si odšel tja za mavrico,« je bilo eno od včerajšnjih poslovilnih sporočil na Facebookovi časovnici 40-letnega Uroša Peterke, mlajšega brata slovitega športnika Primoža Peterke, dvakratnega zmagovalca svetovnega prvaka v smučarskih skokih! »Počivaj v miru, naj ti bo lahka zemlja, veliko prekmalu …, nikoli te ne bom pozabila,« je pisala prijateljica Maja in dodala: »Sploh ne pridem k sebi, pa tak sonček od človeka.«

V skakalnih krogih je Uroševa smrt povzročila velik šok. Zelo je bil povezan z bratom Primožem, še vedno sta kdaj za zabavo skočila skupaj. Uroš je bil prav na nesrečno nedeljo s sinom na rojstnem dnevu pri prijatelju, prav tako skakalcu, kjer pa je posebno poudaril, da ne bo nič pil, ker je prišel z motorjem in vozi otroka. Desetletnika je tudi usmeril v skakalstvo in ga pridno vozil na treninge. Otrok je bil v nesreči lažje poškodovan.

Nesreča se je zgodila, ko je 26-letni voznik tovornega vozila vozil z Ločice pri Vranskem v smeri Trojan, kjer je začel polkrožno obračati, pri tem je zapeljal na levo stran vozišča zaradi česar je 39-letni Uroš trčil vanj. Zaradi hudih poškodb je na poti v bolnišnico umrl. Z njim naj bi bil tudi njegov 10-letni sin, ki pa je bil lažje poškodovan.

Naj mu bo lahka slovenska zemlja!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.