Uporabniki nočejo iz t.i. mariborskega Roga – Pekarne

pekarna

Mestna občina Maribor je predlagala selitev Kulturnega centra (KC) Pekarna v prostore nekdanje Mariborske tekstilne tovarne (MTT) v Melju, a se je zataknilo piše portal Maribor24.

Uporabniki nočejo iz t.i. mariborskega Roga – Pekarne

Uporabniki prostorov, nevladne organizacije, ki so v večini nahranjene z našim denarjem so se soglasno odločili, da na selitev ne pristanejo. Kljub temu naj bi se uporabnikom obnova stavb nekdanje tovarne in vzpostavitev nove lokacije za nekomercialno kulturo sicer zdela zelo dobra ideja, a naj bi se zaradi izkušenj s preteklimi vodstvi, ki doslej niso potekala v dialogu nebi strinjali s predlogom selitve.

V t.i. Kulturnemu centru Pekarna, ki mu uporabniki pravijo bogat in kompleksen preplet kulturnih, mladinskih, družbenih, socialnih in športnih vsebi. Tam naj bi med drugim nastale tudi ideje o protivladnih protestih, ter žaljivi plakati, ter nalepke namenjeni proti vladi. zato se je Pekarno že prijel vzdevek “Mariborski Rog.” 

Je pa zanimivo, da v  KC Pekarna pričakujejo, da se na območju tega t.i.  kulturnega centra zaključijo investicijsko-vzdrževalna dela in da v vseh stavba nastopi upravljalski model KC Pekarne, ki so ga uporabniki pripravili leta 2009 in ga je Mestni svet MOM potrdil leta 2010.

Torej, denar od države bi imeli, pa bi še malo protestirali proti vladi, hoteli bi, da občina obnovi prostore Pekarne, pa malo bi še protestirali bi proti občini. Da bi pa skušali pomagati eden drugemu, ter v duhu prijateljskega sodelovanja razmišljati o selitvi na drugo lokacijo, to pa ne. Pa naj razume, kdor more.

Sedaj čakamo še obisk poslanke Nataše Sukič iz levice, pa bo zmeda popolna.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.