Glavni most do 29. septembra zaprt zaradi Evropskega tedna mobilnosti 2021

Mestna občina Maribor se je letos znova pridružila Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki bo med 16. in 22. septembrom ponudil pester nabor aktivnosti s ciljem spodbujanja trajnostne mobilnosti. ETM letos praznuje 20 let, Maribor pa kot eno od redkih slovenskih mest pri tem projektu sodeluje od samega začetka prav vsako leto.

Letošnji jubilejni ETM nas nagovarja s sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno«, pod katerim bomo v Mariboru večino aktivnosti izpeljali v središču mesta na Glavnem trgu.

Celoten program najdete na spletni strani občine.

Ker je eden od namenov ETM sprememba potovalnih navad, bo v času od 16. do vključno 26. septembra Glavni (Stari) most čez Dravo zaprt za avtomobile. Poleg pešcev in kolesarjev – slednji bodo preusmerjeni na vozišče – bodo most lahko prečkali samo avtobusi mestnega potniškega prometa, taksiji in intervencijska vozila.

ETM 2021 vključuje tudi različne aktivnosti podjetij iz skupine Javnega holdinga Maribor; Marprom bo na Glavnem trgu promoviral prevoz z mini vozilom Maister, mobilno aplikacijo Marprom Shop za nakup vozovnic in brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi za upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let, ki bo uveden 1. oktobra.

Ob tem se bosta Marprom in Snaga 20. septembra priključila še predstavitvi električnih vozil, ki so trenutno v uporabi za izvajanje javnih služb; med temi so tudi Maister, manjši električni avtobus Feniksbus in nov Snagin električni pometalni stroj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.