Globoka država v ofenzivi. KPK nad imenovanje Francija Matoza

kpk

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) naj bi preiskovala imenovanje odvetnika Francija Matoza za glavnega neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Globoka država na delu. Nekoga moti Franci Matoz

Na KPK so za časnik Delo pojasnili, da na podlagi prijave, ki so jo prijeli maja letos, vodijo postopek v zvezi z odpoklicem izvršnih direktorjev in imenovanjem vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB Roberta Rožiča. V tem postopku bo KPK preverila tudi okoliščine imenovanj neizvršnih direktorjev oziroma članov upravnega odbora DUTB, ki so bila izvedena v preteklih tednih. “Postopek je v fazi predhodnega preizkusa, v okviru katerega se preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o (ne)uvedbi preiskave. Več informacij v tej fazi postopka ne moremo dati,” so dejali na komisiji. Zanimivo bo spremljanje tega postopka.

Nekoga je očitno  zmotil Matoz, a v preteklih letih ni nikogar motilo članstvo predsednika paradržavne Modre zavarovalnice Boruta Jamnika v nadzornih svetih enega navplivnejših gospodarstvenikov tranzicijskega omrežja. Enako bi se lahko v kofliktu interesov znašel še kak član Jamnikovega društva Združenje nadzornikov Slovenije. Globoka država očino ne počiva, tudi ob spodbujanju levih medijev.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
50%
3.1km/h
75%
12°C
13°
11°
10°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.