Pijana sobotna noč na slovenskih cestah! Z avtom zapeljal v hišo!

Policija -policisti
Slika je simbolna

Za policiste po Sloveniji je bila sobotna noč nadvse burna. Imeli so predvsem težave z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec.

Veliko dela za policiste s pijanimi vozniki

Celjski policisti so imeli ponoči kar precej dela, a največ dela so imeli s prometno nesrečo v kateri je 19 letni voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči so bili trije sopotniki stari med 19 do 20 let, lažje telesno poškodovani.

Nič manj mirna noč ni za kranjskimi policisti, kjer je v Poljanski dolini voznik zapeljal v potok. Na Grencu je padel voznik mopeda. Bil je močno pod vplivom alkohola (0,91 mg/l). Na območju Završnice so morali pomagati kolesarju, ki je padel s kolesa in je bil ravno tako pod vplivom alkohola (0,75mg/l). 

V Mariboru so policisti zaznali 15 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanje  tuje stvari. Zabeležili so kar 19 prometnih nesreč, od teh dve z lahko telesno poškodbo. Policisti so štirim voznikom zasegli motorno vozilo, s katerim so bili zaloteni pri storitvi hujšega prekrška. Zaznali so tudi 19  kršitev javnega reda in miru, in sicer 12 na javnem kraju in 7 v zasebnem  prostoru. Zaradi zagotavljanja javnega reda in miru je bil pridržan en kršitelj.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.