Nataša Švikart, slika: Nova24.TV

Glojufiva humanitarka, Mariborčanka Nataša Švikart ni denarja vzela le malamu Galu, ampak tudi ostalim otrokom. Tako so jo tudi ti starši ovadili.

Koga vse naj bi ogoljufala Nataša Švikart

Spomnimo. Konec lanskega leta je šokiralo razkritje dobrodelne goljufije v Mariboru. Društvo Maus je za več bolnih otrok prirejalo akcije zbiranja denarja, a kot kaže, je večino teh sredstev predsednica društva, Nataša Švikart, porabila kar zase. Največ denarja si je, kot sama pravi “sposodila” iz akcije za malaga Gala.

Večerova kandidatka za humanitarko leta, udeleženka Parade ponosa v Mariboru, ter velika podpornica župana Arsenoviča je sedaj končno stisnjena v kot, saj jo obravnava policija. Jo pa zaradi denarja, katerega si je očitno tudi pri drugih akcijah “sposodila” toži vse več ljudi. Tudi drugi, ki so sodelovali z društvom Maus, so začeli sumiti, da tudi v njihovih primerih morda ni bilo vse tako, kot bi moralo biti, zato so sumljivo poslovanje društva Maus in Nataše Švikart naznanili policiji. Med njimi še dva starša Jožica Aberšek, mama Marka Aberška, in Marjan Beranič, očka Lane Beranič. Za oba otroka – za njune nujne posege v tujini –, je Maus zbiral sredstva. Piše portal Svet24

Tožita tudi sestri Staniša

Policija za zdaj, saj preiskava še poteka, ne daje podrobnejših informacij, koliko prijav skupno so prejeli zoper društvo Maus. Za zdaj kaže, da sta poleg treh prej omenjenih družin prijavo kasneje podali še sestri Staniša iz Bele krajine, ki trdita, da jima je Švikartova prav tako ukradla denar, zbran za pomoč njima in njunima otrokoma. Tudi glede njiju so se menda pri pristojnih zglašali novi oškodovanci.

Kam je odšel denar za Marka?

Jožica Aberšek, mama Marka Aberška pravi:Denar so zbirali prek SMS-sporočil in nakazil na račun društva, pa tudi v škatle v trgovskih centrih po vsej Sloveniji, a koliko se je nabralo iz katerega vira, ni jasno.  Aberškova je od Švikartove dobila okoli 36.000 evrov, meni pa, da se je nabralo mnogo več sredstev. »Ogoljufani smo bili. Počutimo se prizadete, ponižane. Bolne otroke zlorablja za to, da preživlja sebe. Grozno, da se tako okorišča na račun bolnih, piše Svet24.

Še vedno se zbira denar za Gala iz Dupleka

Galu lahko pomagajte preko SMS sporočil, s ključno besedo GAL5 na številko 1919, da prispevate boste 5 EUR.

Po tem, ko je denar dobesedno ukradla, oz. kot se je izrazila sama, sposodila Nataša Švikart iz društva Maus, so se starši malega Gala obrnili na Karitas, ki je priskočil na pomoč, ter sedaj zbira humanitarne prispevke za Gala. Tako se zbirajo tudi donacije preko SMS sporočil in preko prostovoljnih prispevkov. Trenutno se je na TRR Nadškofijske Karitas Maribor zbralo  nekaj več, kot 79.800,00 €. To je polovico zneska, ki ga za operacijo še potrebujejo Galovi starši, da bo Gal lahko odšel na operacijo v Ameriko. Gal ima namreč že od rojstva bolezen radioulnar synostosis bill. Kar pomeni, da v komolcih nima sklepov in mišic.

Galu lahko pomagate z nakazilom na TRR račun: SI56 0400 0026 6039 028, sklic, referenca: SI00 292167, namen nakazila: Pomoč GALU, koda namena: CHAR, dobrodelno nakazilo, ali preko SMS sporočil na SMS s ključno besedo GAL5 na številko 1919, da prispevate boste 5 EUR.

Pomagajmo Galu skupaj!

MG