Golob drvi v prepad? Vlada na najnižji stopnji zaupanja ljudi!

Stopnja zaupanja v delo vlade strmo upada že od konca preteklega leta, v začetku leta 2023 je prvič občutneje padla v negativno območje, kar pomeni, da je tistih, ki vladi bolj ne zaupajo, več kot tistih, ki vladi zaupajo.

Reforme iz katerih ni ničesar, neumne izjave predsednika vlade, nepojasnjene afere, slabo spopadanje z draginjo in podobno. To je le nekaj naštetih dejstev slabega dela vlade, kar se pozna v različnih raziskavah javnega mnenja.

Raziskavo o priljubljenosti vlade, so pri Valiconu opravili med 17. in 21. marcem na vzorcu 504 anketiranih v okviru spletnega panela Jazvem.si. Rezultati so reprezentativni za slovensko spletno populacijo od 18 do 75 let, po spolu, starosti, izobrazbi in regiji na ravni tipa naselja. Pri Valiconu beležijo namreč najnižjo stopnjo zaupanja, odkar deluje vlada Roberta Goloba (ocena -9).

Vlado Roberta Goloba kot bolj uspešno od vlade Janeza Janše ocenjuje le še 39 odstotkov vprašanih, kot manj uspešno pa 35 odstotkov. Razmerje je najslabše do sedaj in ta (ne)uspešnost pada z vsakim mesecem. Višji je tudi delež anketirancev, ki ocenjujejo, da ima aktualno politično dogajanje večji vpliv na njihovo vsakdanje življenje (tokrat znaša 29%, lani konec leta 23%). Ta delež sicer raste od oktobra lani, trenutno pa je primerljiv z majem 2022. Podobno je več tudi anketirancev, ki jih skrbi trenutna politična situacija v državi (decembra lani je bilo takih 60% anketirancev, januarja letos 65%). Precej je padlo tudi zaupanje v delo vlade pri ukrepanju za zajezitev širjenja virusa in vodenje države na splošno. 

Vlada Roberta goloba se torej pogreza z meseca v mesec. Še kdo pleše?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.