Strah pred stranko SDS, ali spletkarjenje stranke NSi?

Koalicijske stranke so z NSI danes zavrnile predlog, da bi SDS prevzela vodenje komisije za nadzor javnih financ in da bi dobila opozicija tudi štiri sedeže v njej, kar je pripada po zakonu.


Kakšna parlamentarna sramota. Stranke Svoboda Roberta Goloba, SD Tanje Fajon in Levica Luke Mesec so vodenje obeh nadzornih komisij namesto SDS, ki jo je volilo 23,5 odstotka volivcev, dodelile do vladajočih bolj prijazni NSi, za katero je bilo na volitvah le 6,9 odstotkov volivcev in ki resnega nadzora, ker gre za manjšo stranko, dejansko ne more izvajati.

Tudi po preračunih in predlogu, ki so ga pripravile strokovne službe predsednice državnega zbora takoj po volitvah, bi SDS morala voditi obe nadzorni komisiji. Predsednik SDS Janez Janša je NSi Mateja Tonina ponudil, da jim prepusti vodenje komisije za nadzor obveščevalcev. A se je NSi dogovorila z vladnimi strankami in so za predsednika komisije za nadzor javnih financ postavili Jerneja Vrtovca (NSi). NSi pa so vladajoči dodelili tudi vodenje nadzora obveščevalnih služb. NSi pri onemogočanju resnega opozicijskega nadzora oblasti sodeluje, ker njeni predsedniki komisij s tem dobijo višje plače, piše Spletni časopis.

Jernej Vrtovec

Jernej Vrtovec NSi, slika: Domžalec.si

Spletkarska NSi, seveda tako nima večine in ne more zagotoviti nadzora, čeprav le-ta pripada opoziciji. In ker SDS v tej umazani igri noče sodelovati, bo sedaj NSi imela namesto dveh, ki ji niti ne pripada, kar  štiri svoje člane, koalicija pa skupno 3. Sicer pa, po obnašanju stranke NSi, bi lahko rekli, da je to, tako in tako eno in isto.

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
15%
12°C
15°
12°
12°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.