Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Marta Kos, slika tweeter

Nekdanja sodelavka zloglasne UDBE, ki je v času komunizma ovajala ljudi, Marta Kos, bo na predsedniških volitvah kandidatka za predsednico države Gibanja Svoboda.

Je primerno, da se za položaj predsednice države poteguje nekdo, ki je bil sodelavec UDBE v času komunizma? Očitno je Golobu vseeno, samo, da so na oblasti njegovi. A če bi Kosovi uspelo postati predsednica, bi bili ena redkih držav, ki bi na čelo države imeli žensko, ki je v študentskih časih ovajala ljudi za zloglasno UDBO. V takratnih časih, naj bi pa Kosovo, videli večkrat tudi na popularni nemški oddaji musikantenstadl in leta 1990 je bila celo so-voditeljica omenjene oddaje. Kot nam je zatrdil naš vir, naj bi se v osemdesetih zelo zanimala za Avsenike.


Marta Kos sicer ne skriva želje, da bi jo podprli tudi ostali dve koalicijski stranki – Levica in SD –  ter čim širša javnost. A vsaj podpore Socialnih demokratov očitno ne bo dobila, saj ti načrtujejo, da bodo na predsedniških volitvah nastopili s svojim kandidatom, piše portal N1. No zadnji komunist Kučan, ki mu Slovenija ni bila nikoli intimna opcija, pa bo podprl Natašo Pirc Musar. Famozno odvetnico, ki je obelodanila tudi naš portal e.maribor.si, da ni portal, ampak “janševo” trobilo. Očitno pa Kučanova podpora Musarjevi ni všeč Golobu, ki je dejal, da Kučan, včasih ustreli kakšnega kozla.

Je pa danes, sicer še neuradno, svojo kandidaturo napovedal poslanec SDS Anže Logar, TUKAJ!

 

 

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.