Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

Anže Logar, zajem slike

Anže Logar, ki je bil zadnja leta zunanji minister, sicer pa večkrat izvoljeni poslanec in mestni svetnik v Ljubljani, bo kandidiral za predsednika republike. 

Kandidaturo za naslednika Boruta Pahorja, ki je funkcijo opravljal dva mandata, bo Anže Logar vložil s podpisi državljanov, piše portal Siol.net. Po informacijah portala je izvršilni odbor stranke SDS že odločil, da bo kandidaturo Logarja, če se ta odloči zanjo, podprl.


Politično se je Logar v zgodovino zapisal z vodenjem preiskovalne komisije o zlorabah v bančnem sistemu, kjer je razkril prikrivana milijardo vredna nakazila iz Irana prek NLB na najrazličnejše naslove na Zahodu, za katere so vedeli na NLB, KPK, Banki Slovenije, policiji in Sovi, a dolgo nihče ni storil nič.

Logar velja, za zmernega poslanca, kateri je konstruktiven in odkrit. Mnogi v njem prepoznajo prednosti, da zna biti objektiven in pošten. Poleg tega ni udeležen v nobeni aferi. Mnogi prav tako priznavajo, da je bil Logar najboljši zunanji minister zadnje Janševe vlade. 

VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.