Golob noče pričati pred KNOVS-om. Prisilno pa ga ne morejo privesti.

Robert Golob, (zajem slike)

Predsednik vlade je stisnil rep med noge. Roberta Goloba danes ni bilo na sejo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Predsednik parlamentarne Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Janez Žakelj je po današnji seji sporočil, da se predsednik vlade Robert Golob ni odzval na njihovo vabilo in da torej na sejo komisije ni prišel. Knovs pa žal nima pristojnosti, da odredi prisilno privedbo.

Goloba so na sejo povabili, da bi, kot je navedel predsednik Knovsa, razčistili “več razhajanj in dvomov” o premierjevem vplivu na aretacijo domnevnih ruskih vohunov.

Komisija je namreč ugotovila, da se je zamik pri aretaciji nedvomno zgodil. Direktor Sove Joško Kadivnik je na oktobrski seji članom Knovsa dejal, da je zamik na 5. december zahteval sam, saj da bi lahko aretacija domnevnih ruskih vohunov, če bi do nje prišlo teden dni prej, vplivala na potek drugega kroga lokalnih volitev in na trojni referendum.

Nasprotno naj bi nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in bivši prvi mož policije Boštjan Lindav tako na preiskovalni komisiji kot kasneje na seji Knovsa trdila, da je zamik zahteval Robert Golob osebno. Piše portal N1.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
8.8km/h
75%
12°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.