Golob trosi obljube upokojencem pred sredinim shodom. Rupar mu odgovarja: “Vežite obljube na svoj odstop!”!

Bliža se sreda, 31. maj in že peti vseslovenski shod upokojencev. Golob pa že trosi obljube po boljšem življenju upokojencev. Ga sploh še kdo jemlje resno?


Golob je napovedal 100-milijonski sveženj za potrebe upokojencev, ki bo izpeljan skozi štiri ukrepe. Med njimi je dvig minimalne zajamčene pokojnine na 700 evrov. 

Kot prvi ukrep je za 1. november napovedal predčasno uskladitev pokojnin za 1,8 odstotka. “Zato, da izpolnimo obljubo, da imamo minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov pred zaključkom leta,” je dejal Golob. V okviru drugega ukrepa se bodo vdovske pokojnine najpozneje s 1. januarjem uskladile z minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov. Ukrep bo po navedbah premierja zajel približno 10.000 prejemnikov. Tretji ukrep je namenjen invalidom, pri čemer bo delo za krajši čas vrednoteno enako kot za polni delovni čas. Ko se to zgodi, se jim po aktualni zakonodaji zniža tudi odmera za pokojnino. Zadnji ukrep, ki bo imel po premierjevih besedah najbolj daljnosežne posledice, se nanaša na božični dodatek. “V juniju bo izplačan tako imenovani letni regres, pripravili pa smo tudi dodatek, ki bo izplačan v decembru, božični dodatek. Ta bo nižji in bo znašal okoli 40 odstotkov letnega dodatka.

To so Golobove obljube, čeprav je dejal, da jih ne bo več dajal in da bo vlada samo delala. Se je pa oglesil pavel Rupar in Golobu zapisal krat in jedrnato: “Joj, joj.. Eno samo nakladanje, eno samo blefiranje.. G. Golob.. Dr. Golob.. 100 milijonov pomeni vsakemu upokojencu 16 € na mesec.. Kar ste v sodelovanju s Sušnikom, Mescem in drugimi kompanjoni obljubili je vredno ENO MILIJARDO NA LETO!!! Vezite obljube na svoj odstop!!!”

Si Golob upa vezati obljube na svoj odstop? Odgovorite si sami!

VREME

Maribor
jasno
93%
1km/h
4%
12°C
13°
11°
11°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.