Goloba zapušča Marta Kos, ki pravi, da Gibanje Svoboda ni več njena stranka!

Marta Kos, slika tweeter

Je Marto Kos srečala pamet? Najprej je odstopila kot kandidatka za predsednico države, nato kot podpredsednica, zdaj pa je zapustila celo stranko.

Marta Kos zapušča Gibanja Svoboda. Nekdanja tesna sodelavka predsednika vlade Roberta Goloba je sporočila, da to ni več njena stranka. »Odločila sem se, da izstopim iz Gibanja svoboda. O tem koraku sem premišljevala že nekaj časa in odločitev sem sprejela po tehtnem premisleku,« je zapisala Kosova na spletnih omrežjih.

Zapisala je, da se razmere, ki so povzročile okoliščine, da je odstopila od kandidature za predsednico države in kasneje tudi kot podpredsednica stranke, niso spremenile. Še več, dodaja, da ostajajo enake oziroma so se celo zaostrile. Omenila je tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve.

»Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar. In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah. Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.«

Spomnimo. Marta Kos je izstopila iz bitke za predsednico države, po tek, ko je portal Požar report razkril, da je v mladih letih delovala, kot sodelavka UDBE. 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
1.8km/h
0%
-0°C
3°
-2°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA